Vloerverwarming kopen

Iedereen die het uiterlijk van zijn vloer wilt veranderen, doet er goed aan om na te denken over vloerverwarming. Je kunt deze natuurlijk ook kopen terwijl je niet direct dacht aan een nieuwe vloer. Maar vaak betekent het aanleggen van een verwarming onder de vloer, dat je ook een nieuwe vloerbedekking uit zal kiezen. Bedenk wel dat niet alle types vloer geschikt zijn voor vloerverwarming.

Voordat je begint

Het is belangrijk om goed te bedenken wat je wilt, voordat je over gaat tot het aankopen van vloerverwarming. Wil je af van radiatoren, of gebruik je je verwarming in de vloer meer als bijverwarming? Afhankelijk van het doel van verwarming, zal de aanleg van de lussen dicht bij elkaar, of verder uit elkaar liggen. Hoe meer lussen, hoe duurder de aanleg van de verwarming. Verder moet je je laten adviseren of je een elektrische verwarming wilt of eentje met buizen waar warm water doorheen stroomt. En bij de warmwaterverwarming heb je nog verschillen in legmethodes, waarbij de kosten verschillen. Zo kan je buizen laten infrezen of op matten laten leggen. Er is een droogbouwsysteem en een natbouwsysteem. Afhankelijk van het type verwarmingssysteem en de manier van aanleg zal de prijs van de vloerverwarming stijgen of dalen.

Welke vloerbedekking is geschikt?

Voordat je vloerverwarming gaat kopen is het ook belangrijk om na te denken over het type vloerbedekking dat je wilt. Tegels zijn met elk vloerverwarmingssysteem te combineren. En ze zijn erg gemakkelijk te leggen. Houten vloeren kunnen tegenwoordig ook goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Je hout moet wel een minimale kwaliteit hebben, dus geef bij de aanschaf aan dat je het hout wilt combineren met vloerverwarming. Wil je liever laminaat? Ook dat kan, maar dan moet je wel speciaal laminaat kopen, dat minder dik is. Laminaat speciaal voor vloerverwarming heeft geen onderlaag nodig. Ook PVC, vinyl, linoneum en beton zijn geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.